Pilot Duurhuur

Pilot Duurhuur
januari 28, 2022 Marco Kempenk

Nederland telt zo’n 574.000 huishoudens die duur huren in de vrije sector. 61% van hen besteedt zelfs meer dan 33% van het netto-inkomen aan huur. Binnen de gestelde standaard leennormen hebben deze ‘Duurhuurders’ vaak moeite de overstap te maken van de vrije huursector naar een koopwoning, omdat ze op basis van hun inkomen net geen passende financiering kunnen krijgen.

Pilot Duurhuur

Wel een hoge huur betalen maar geen hypotheek kunnen krijgen! Aan deze scheve situatie lijkt een einde te komen. NHG, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING en Vereniging Eigen Huis starten vandaag gezamenlijk de pilot Duurhuur. Zij willen huurders met hoge huurlasten de mogelijkheid bieden om met verantwoorde maatwerkfinanciering een eigen huis te kopen. Zij vinden namelijk dat huurders die voor een lange periode maandelijks een hoge huur betalen, bewezen hebben bepaalde woonlasten te kunnen dragen.

Deelname en voorwaarden

Voor deelname aan de pilot moeten duurhuurders voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  • Huur jij in de vrije sector en betaal je maandelijks relatief hoge huur, bijvoorbeeld €1000,- in de maand?
  • Heb je de afgelopen 36 maanden een woning gehuurd, wat je kan aantonen met een huurcontract?
  • Betaal je je huur met vaste regelmaat en heb je hierin geen achterstanden (min 24 maanden), wat je kan aantonen met bankafschriften?
  • Is je inkomen en je vermogen de afgelopen maanden stabiel gebleven?
  • Neem dan contact op met De Groene Hypotheekadviseurs om te kijken hoe we voor jou een koopwoning kunnen financieren!

De Groene Hypotheekadviseurs kan dit maatwerk voor jou leveren en wij kunnen voor je terecht bij Aegon, BLG Wonen en ING en vanaf eind maart ook bij Florius.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*