Verzekeringen

Bij de aankoop van een woning zal in veel gevallen ook een aantal verzekeringen gesloten worden. Denk aan: verzekeringen in verband met het risico van overlijden of inkomensdaling door langdurige arbeidsongeschiktheid. Natuurlijk besteden we bij de gesprekken rond de aankoop van de woning en de financiering veel aandacht aan deze verzekeringen. We willen graag een duurzaam advies geven, waardoor je ook in geval van verdrietige of vervelende omstandigheden financieel in staat bent om in de woning te blijven wonen, zodat voorkomen kan worden dat dan ook nog de vertrouwde woonomgeving opgegeven moet worden.

Verder moet je bij aankoop van een woning rekening houden met woning-gebonden verzekeringen, zoals opstalverzekering en inboedelverzekering. De opstalverzekering zorgt voor een uitkering bij schade aan de woning door brand, storm of waterschade. De inboedelverzekering zorgt voor een uitkering als jouw spullen in de woning, bijv. kleding, meubilair, TV en geluidsapparatuur, beschadigd worden of bij inbraak gestolen worden.

Je kunt bij ons ook op het gebied van woonverzekeringen een goed advies krijgen. In het advies kunnen we ook een aanbod doen voor de overige verzekeringen, zoals WA-, auto-, reis- en  rechts-bijstandverzekering. Hierdoor kan je al jouw financiële zaken (hypotheek en verzekeringen) op één plek onderbrengen. Dit voorkomt dat je in geval van vragen meerdere adviseurs moet bellen en voor ons is natuurlijk het voordeel dat we een totaaloverzicht over jouw financiële situatie hebben, waardoor we veel beter een samenhangend advies kunnen geven.

Bij veel verzekeringen wordt bij het afsluiten nog steeds provisie in rekening gebracht. Dit betekent dat je in de premie extra betaalt voor de vergoeding aan de adviseur. Vaak is onduidelijk hoe hoog die provisie is en je betaalt jarenlang mogelijk een te hoog bedrag. Wij willen volledig transparant zijn en we berekenen dan ook de premies zonder rekening te houden met provisie. Voor het afsluiten van de verzekering rekenen we éénmalig een vergoeding. In deze vergoeding is ook begeleiding inbegrepen als je met een schade te maken krijgt. We regelen dan de contacten met de verzekerings-maatschappij. Periodiek checken we of jouw verzekering nog voldoet aan de wensen en of er door wijziging van tarieven of voorwaarden misschien betere mogelijkheden zijn bij andere maatschappijen. Een periodieke APK op jouw verzekeringen!

Je weet dus bij het afsluiten van de verzekering en tijdens de looptijd precies waar je aan toe bent.

Ook bij het advies rond verzekeringen kijken we graag naar het duurzame karakter van de maatschappijen als je dat belangrijk vindt. Ook voor verzekeringsmaatschappijen geldt dat er onderscheid is voor wat betreft hun beleid op het gebied van groen en duurzaam.

Meer weten? Neem dan contact op met ons.

Heb je vragen of wil je meer weten over De Groene Hypotheekadviseurs? Neem dan contact met ons op.