Pensioenen

Het lijkt wellicht nog heel ver weg…stoppen met werken en lekker je pensioen ontvangen. Maar wat bouw je eigenlijk op aan pensioen? Uit welke bronnen kun je inkomsten verwachten en hoeveel geld heb je nodig?

Als zelfstandige bouw je niet vanzelf pensioen op, je zult dit zelf moeten regelen. Als je dat niet doet, ontvang je later alleen je AOW. Er zijn verschillende mogelijkheden: vermogen opbouwen vanuit privé of fiscaal voordelig pensioen opbouwen. Dit kan door geld bij een verzekeraar onder te brengen, door te sparen, te beleggen of een combinatie van beide.

Ook als je in loondienst bent is het niet gezegd dat je maximaal gebruik maakt van je pensioenruimte. Je werkgever is niet verplicht het maximaal toegestane bedrag voor jouw pensioen in te leggen. Ook in deze situatie kan het dus raadzaam zijn om daarnaast zelf pensioen op te gaan bouwen.

Maar als je pensioen op wilt bouwen, waar breng je je geld dan onder? En als je gaat beleggen; waarin dan? Hoeveel risico wil je lopen met beleggen, past beleggen überhaupt wel bij jou? Wat zijn dan duurzame aanbieders en hoe kun je duurzaam beleggen? Wij helpen je om door de bomen het bos te zien en kijken samen welk product het best bij jou past.

Meer weten? Neem dan contact op met ons.

Heb je vragen of wil je meer weten over De Groene Hypotheekadviseurs? Neem dan contact met ons op.