Hypotheekadvies

Een hypotheek is, in veel gevallen, een complex financieel product.
Wij willen als onafhankelijk adviseurs graag helpen met een gedegen financieel advies om een woning te kopen dan wel te (ver)bouwen. Vrijblijvend komen we langs om onze werkwijze, je wensen en eventueel al uitgevoerde berekeningen te bespreken.

Natuurlijk willen we je ook van dienst zijn als je een aanpassing op de huidige hypotheek overweegt, bijvoorbeeld voor het verlagen van de maandlast en aanpassing rente of de vorm van de hypotheek.

Tijdens het eerste adviesgesprek wordt alle relevante informatie uitvoerig met je doorgesproken en schriftelijk vastgelegd. Daarnaast komt onder andere de hoogte van de maximaal verantwoorde financiering aan bod en worden de verschillende hypotheekvormen en de daarmee corresponderende maandlasten besproken.
Ook komen zaken als het risico van overlijden en inkomensachteruitgang ten gevolge van arbeidsongeschiktheid en/of werkeloosheid ter sprake.

Aan de hand van je wensen en mogelijkheden zijn wij in staat de verschillende aanbieders objectief met elkaar te vergelijken. Je ontvangt van ons vrijblijvend informatie over de financiële haalbaarheid van je gewenste hypotheek en een indicatie van de bijbehorende maandlasten.

In het vervolgtraject ontvang je van ons een maatwerkberekening, waarin we je van uitgebreid advies voorzien. Hierbij kunnen we zorgdragen voor een duurzame invulling van het advies.
Uiteindelijk zal de officiële offerte bij een geldverstrekker van je keuze worden aangevraagd.

Voorafgaand aan het tekenen van de offerte zal deze worden toegezonden, zodat je in alle rust alles  goed kunt doorlezen. Nadat de offerte ook uitgebreid persoonlijk door ons is toegelicht, en alle vragen beantwoord zijn, wordt de getekende offerte samen met de benodigde stukken door ons in ontvangst genomen. Wij zullen op een verdere correcte afhandeling toezien.

Indien gewenst regelen wij de taxatie, een bouwkundige keuring en de bankgarantie. We helpen bij het kiezen van een notaris en we controleren de koopakte en andere officiële documenten. Indien nodig begeleiden we bij het invullen van je belastingaangifte. Zo proberen we je van A tot Z te begeleiden en zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Meer weten? Neem dan contact op met ons

Heb je vragen of wil je meer weten over De Groene Hypotheekadviseurs? Neem dan contact met ons op.