Duurzaam verbouwen

Hoe zuiniger uw woning is, hoe meer mogelijkheden er zijn. Zeker in combinatie met de nieuwe leennormen voor 2023. Standaard geldt bij hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een grens van €405.000, maar als je de woning aanpast en daarmee energiezuiniger maakt, kan er extra geleend worden tot wel 106% van de waarde van de woning, dus maximaal tot €429.300. Indien sprake is van een Nul-op-de-Meter-woning mag zelfs €25.000 meer geleend worden.

De zuinigheid van een woning wordt bepaald door het energielabel.
Bij het bepalen van het maximaal extra voor energie-beperkende maatregelen te lenen bedrag gelden twee factoren. Het maximaal te lenen hypotheekbedrag op basis van het inkomen en het maximaal te lenen bedrag op basis van de waarde van de woning. In dit artikel beperk ik mij tot het laatste.

Regulier is het bedrag van de hypotheek maximaal 100% van de waarde van de woning. Door aanpassingen van de woning die tot verminderd energieverbruik leiden, kan dit verhoogd worden tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Bij een hypotheek voor aankoop van een woning zonder NHG geldt geen maximaal bedrag, maar geldt als maximum 106% van de waarde van de woning, dus bij een woning met een waarde van € 400.000 kan tot € 24.000 extra geleend worden, mits dit extra bedrag volledig gebruikt wordt voor energie-beperkende maatregelen.

Bij de Groene Hypotheekadviseurs zijn we al jaren een specialist als het gaat om het financieren van nieuwe duurzaam gebouwde of bestaande duurzaam te verbouwen woningen. Uit ervaring weten we welke maatregelen kunnen leiden tot extra mogelijkheden voor de financiering. Ook weten we welke banken in hun beleid de ruimste opties bieden.

Meer weten? Neem contact op.

 

Heb je vragen of wil je meer weten over De Groene Hypotheekadviseurs? Neem dan contact met ons op.