Nieuws en blogs

Meer laden

Ophef over de aflossingsvrije hypotheek.

In de media wordt de laatste tijd heeft veel aandacht gegeven aan de aflosvrije hypotheeklening. Er is zelfs een flinke reclamecampagne gestart onder de titel “Aflossingsblij…..”.

Klik hier om meer te lezen

Geluiden in de media over aflosvrije hypotheken.

In de media verschijnen regelmatig berichten over in het verleden bij aankoop van een woning afgesloten hypotheken, die geheel of grotendeels uit een aflosvrije lening bestaan. Voor een dergelijke hypotheek wordt dus alleen rente betaald en wordt er niet afgelost. Sinds januari 2013 is het voor starters op de woningmarkt niet meer gebruikelijk om een aflosvrije hypotheek af te sluiten, omdat daarmee voor een deel van de hypotheek geen gebruik gemaakt kan worden van de fiscale mogelijkheden om hypotheekrente af te trekken. Een aflosvrije hypotheek is daarmee dan dus onnodig duur.

Klik hier om meer te lezen

Kostengrens NHG stijgt per 2019

De kostengrens voor woningen waarvoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aangevraagd kan worden, zal met ingang van 2019 omhoog gaan. Dat heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen bekendgemaakt. De NHG-grens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen stijgt per 1 januari 2019 van 265.000 naar 290.000 euro. Het Waarborgfonds heeft dit beslist op basis van de gemiddelde koopsom voor woningen in Nederland van de maanden juni, juli en augustus, die uitkwam op 291.444 euro.

Klik hier om meer te lezen