Nieuws en blogs

Meer laden

In 2019 kunnen de meeste huishoudens een hogere hypotheek afsluiten

De hypotheeknormen voor 2019 zijn bekend gemaakt. De hypotheeknormen zijn gebaseerd op de zogeheten financieringslastpercentages, die jaarlijks door het Nibud worden vastgesteld. De percentages geven aan welk deel van bruto je inkomen je maximaal mag besteden aan bruto hypotheeklasten. De percentage zijn afhankelijk van je inkomen en van de vraag of je een een- of tweeverdiener bent.

 

Lees meer

Ben je nog in staat je hypotheek te betalen bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid?

Je maandelijkse lasten zijn goed draagbaar op dit moment. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat dat anders kan zijn bij arbeidsongeschiktheid? In het meest gunstige geval komt je inkomen nadat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent verklaard uit op 70% van je laatst verdiende inkomen.

 

Lees meer

De valkuilen bij online hypotheekadvies?

In de afgelopen jaren is er een aantal initiatieven genomen om de financieel adviespraktijk qua bedrijfsvoering te optimaliseren. Natuurlijk  zijn bepaalde ontwikkelingen prima, zoals het steeds meer digitaal afwikkelen van het administratieve proces richting de bank of verzekerings-maatschappij. Dat scheelt tijd en levert ook een kostenbesparing op. Daarmee weet jij sneller dat de hypotheek nu echt definitief geregeld is en kan het tarief voor onze werkzaamheden zo laag mogelijk blijven. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben.

Lees meer

Ophef over de aflossingsvrije hypotheek.

In de media wordt de laatste tijd heeft veel aandacht gegeven aan de aflosvrije hypotheeklening. Er is zelfs een flinke reclamecampagne gestart onder de titel “Aflossingsblij…..”.

Lees meer

Geluiden in de media over aflosvrije hypotheken.

In de media verschijnen regelmatig berichten over in het verleden bij aankoop van een woning afgesloten hypotheken, die geheel of grotendeels uit een aflosvrije lening bestaan. Voor een dergelijke hypotheek wordt dus alleen rente betaald en wordt er niet afgelost. Sinds januari 2013 is het voor starters op de woningmarkt niet meer gebruikelijk om een aflosvrije hypotheek af te sluiten, omdat daarmee voor een deel van de hypotheek geen gebruik gemaakt kan worden van de fiscale mogelijkheden om hypotheekrente af te trekken. Een aflosvrije hypotheek is daarmee dan dus onnodig duur.

Lees meer

Kostengrens NHG stijgt per 2019

De kostengrens voor woningen waarvoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aangevraagd kan worden, zal met ingang van 2019 omhoog gaan. Dat heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen bekendgemaakt. De NHG-grens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen stijgt per 1 januari 2019 van 265.000 naar 290.000 euro. Het Waarborgfonds heeft dit beslist op basis van de gemiddelde koopsom voor woningen in Nederland van de maanden juni, juli en augustus, die uitkwam op 291.444 euro.

Lees meer