Meer lenen door het kopen van een energiezuinige nieuwbouwwoning

Meer lenen door het kopen van een energiezuinige nieuwbouwwoning
maart 14, 2018 Marco Kempenk

Hoe zuiniger uw woning is, hoe meer mogelijkheden er zijn. Zeker in combinatie met de nieuwe leennormen voor 2018 waarin bovenop de NHG grens van E265.000 ook nog meer mogelijk is. Dus bovenop de 100% kunt u nog extra lenen tot wel 106% (E280.900).

De zuinigheid van een woning wordt bepaald door de EPC waarde. Oftewel het energieprestatie coëfficiënt. Hoe verder u de EPC waarde omlaag brengt hoe meer ruimte er is om energie besparende maatregelen mee te financieren. Het is mogelijk om een extra bedrag tot wel 9.000,- mee te financieren omdat u maandelijkse energielasten dalen. Kortom u kunt bovenop de 265.000 euro NHG ook nog eens 9.000 euro extra verantwoord lenen. Ook boven de NHG grens van 265.000 euro zijn er diverse mogelijkheden voor u om meer, maar nog steeds verantwoord een hogere lening aan te gaan. Immers, wanneer u minder energielasten heeft is er meer geld beschikbaar om uw hypotheeklasten mee te voldoen. Een win win situatie voor u en het milieu.

Betreft uw nieuwbouwwoning een energie neutrale woning (nul op de meter) dan is er zelfs een extra te financieren bedrag mogelijk van 25.000,-. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden die er voor u zijn. Of dat nu gaat om een warmte terugwininstallatie, zonnepanelen of een warmtepomp of juist de keuze voor een duurzame geldverstrekker (bank, verzekeraar, pensioenfonds of investeerder).

Bij de Groene Hypotheekadviseurs zijn we al jaren een specialist als het gaat om het financieren van nieuwe, duurzame en energiezuinige woningen. Uit ervaring weten we welke maatregelen kunnen leiden tot extra mogelijkheden voor de financiering. Meer weten? Neem contact op.