Tien vragen, tien antwoorden

Alles wat je wilt weten over je hypotheek en De Groene Hypotheekadviseurs

1

Wat is een groene hypotheek?

Een groene hypotheek is een duurzame hypotheek. Een duurzame hypotheek staat voor een onafhankelijk, goed onderbouwd advies, passend bij jouw persoonlijke situatie. Dit combineren we met het geven van informatie over de duurzaamheid van je hypotheek. Waarin wordt jouw geld belegd en wil je dat weten? Welk verschil kun je maken met je hypotheek? Er zijn bijvoorbeeld verschillende banken die de premie die jij betaalt beleggen in sectoren (wapenindustrie, kinderarbeid etc.) waar je zelf nooit voor zou kiezen.

2

Is groen ook duurder?

Nee, twee keer ‘nee’ eigenlijk. Allereerst zijn wij als De Groene Hypotheekadviseurs zeker niet duurder dan een gemiddelde hypotheekadviseur. Starters betalen bijvoorbeeld voor hypotheekadvies en -bemiddeling €2495,-, doorstromers €2795,-. Bekijk de downloads voor prijzen van onze andere diensten. Ook duurzame geldverstrekkers zijn niet duurder, zij hanteren geen hogere rentes. We nemen jouw persoonlijke wensen mee en geven je een overzicht van de mogelijkheden die je hebt. Daarbij kijken we wat het best voor jou is op korte én lange termijn. Dat betekent dat groen goed voor de wereld en voor je portemonnee is.

3

Welke andere financiële diensten bieden jullie aan?

We zijn begonnen met de duurzame hypotheek, maar inmiddels helpen we je bij veel meer dan alleen je hypotheek. We adviseren ook op het gebied van verzekeringen, pensioenen en financiële planning. Met veel klanten gaan we een levenslange financiële samenwerking aan. In het aanbod voor onze cliënten kunnen we breed samenwerken met nagenoeg alle banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland. 

4

Hoe transparant zijn jullie?

We zijn onafhankelijke hypotheekadviseurs. Dat betekent dat we geen contracten hebben met een bank over vergoedingen. We zijn geen verlengstuk van een bank of verzekeraar, maar staan aan jouw kant. Je kunt bij ons kiezen uit het aanbod van bijna alle banken en verzekeraars die in Nederland opereren. We geven je inzicht in wat er met je geld gebeurt, welke rentes worden aangeboden en welke voorwaarden geldverstrekkers hebben. 

5

Waarin onderscheiden jullie je van andere hypotheekadviseurs?

Wij kijken niet alleen naar de laagste rente op dit moment. We willen dat de voorwaarden van een hypotheek goed zijn voor je, nu én in de toekomst. Denk aan een automatische renteaanpassing, een verhuisregeling en mogelijkheden om boetevrij af te lossen. Een hypotheek is geen momentopname, zoals het vaak wel wordt gepresenteerd. Wij zorgen ervoor dat je ook in de toekomst blij bent met je hypotheek.

6

Komen jullie ook bij mij thuis?

We werken voor jou. Dus wanneer het jou beter uitkomt om bijvoorbeeld in de avond af te spreken, of een keer in het weekend, dan doen wij dat gewoon. Waar mogelijk komen we aan je wensen tegemoet. We kunnen op kantoor afspreken, bij jou thuis, online of op een andere plek die je voorkeur heeft. We hebben flexibele werktijden. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak op een tijdstip dat jou past.

7

Wat komt er kijken bij het afsluiten van een hypotheek?

Er komt veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek. Het begint met een goed hypotheekadvies en een goede begeleiding bij de aanvraag van het aanbod van de bank, zodat alles zo snel mogelijk geregeld is. We helpen je ook bij het regelen van de taxatie van het huis, controle op het koopcontract, aanvraag van een bouwkundige keuring, keuze van de notaris en de formulieren voor de Belastingdienst. Met onze ervaring en ons netwerk zijn we jouw gids in de wirwar van regels en documenten.

8

Kan ik Nationale Hypotheek Garantie krijgen met een duurzame hypotheek?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypotheken voor woningen met een aankoopprijs tot € 405.000 (cijfers uit 2023). Met NHG is er een vangnet als je door omstandigheden je hypotheek niet meer kunt betalen. Of als er na verkoop een restschuld overblijft. Ook bij het afsluiten van een duurzame hypotheek heb je, wanneer je aan de voorwaarden voldoet, recht op NHG. Het maakt hiervoor niet uit waar je je hypotheek afsluit. Er wordt enkel gekeken naar de aankoopprijs van de woning. Duurzaamheid kan zelfs een voordeel zijn. Want als je je huis duurzaam verbouwt, kun je meer lenen mét Nationale Hypotheekgarantie. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met ons op.

9

Wat gebeurt er na het afsluiten van mijn hypotheek?

Als je vragen hebt na het afsluiten van je hypotheek, verzekering, pensioenplan of andere financiële dienst mag je altijd bellen of mailen. We geven je dan snel antwoord. Ook als er veranderingen zijn in jouw situatie kan het goed zijn om het financieel advies opnieuw te bekijken. Wij houden je op de hoogte van wijzigingen in de wet en veranderende voorwaarden van banken. We bieden jou een optimale en blijvende service en begeleiding.

10

Franchisenemer worden?

De Groene Hypotheekadviseurs is sinds 2000 een onafhankelijk advieskantoor gespecialiseerd in groene en duurzame hypotheken. Eigenaren Michael en Marco zijn jaren geleden zelf gestart als zelfstandig ondernemers werkend onder De Groene Hypotheekadviseurs. De Groene Hypotheekadviseurs hebben een bewezen en succesvol concept. Als je je aansluit bij De Groene Hypotheekadviseurs krijg je ondersteuning bij het starten en runnen van je eigen onderneming. Ben jij in het bezit van de Wft diploma’s en droom jij ook van een eigen onderneming? Vind je het daarnaast leuk om complexe vraagstukken begrijpelijk te maken voor de klant en heb je ervaring in het geven van financieel advies? Neem dan contact met ons op via info@groenehypotheek.nl. We gaan graag met je in gesprek. Natuurlijk ben je ook welkom als je al een bestaande onderneming hebt en je wilt aansluiten bij De Groene Hypotheekadviseurs.

 

 

Meer weten over De Groene Hypotheekadviseurs?

Neem dan contact met ons op.